JDS sleept Nortel niet voor de rechter

JDS Uniphase is niet van plan om Nortel Networks voor de rechter te slepen vanwege de winstwaarschuwing van vorige week.

Met die ontkenning reageerde JDS-topman Anthony Muller gisteren op een verhaal in de National Post Newspaper.
Twee dagen voordat Nortel vorige week met een winstwaarschuwing kwam, sloten de Canadezen een deal ter waarde van 2,5 miljard dollar (6 miljard gulden) met JDS over de bouw van een fabriek in Zurich. Nortel betaalt de kosten geheel in aandelen, waardoor JDS een flinke strop heeft. Het aandeel kelderde meteen eenderde in waarde, waardoor de winst op de fabriek voor JDS is omgeslagen in een verlies van ongeveer een miljard dollar als het aandeel Nortel zich niet herstelt.
Maar er is geen sprake van dat JDS nu overweegt om naar de rechter te stappen. Nortel is namelijk veruit de grootste klant van JDS "en die sleep je natuurlijk niet zo snel voor de rechter", aldus Muller. De financiële topman van JDS gaf wel toe dat de winstwaarschuwing als een schok was gekomen. Muller zei wel dat zijn bedrijf op een of andere manier een tegemoetkoming wil hebben, maar voegde daar meteen aan toe dat nog niet is besloten hoe die eruit moet zien.
Beide aandelen leverden gisteren opnieuw in en haalden even de laagste noteringen van het afgelopen jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-21T00:00:00.000Z Sjaak Smakman