Vodafone niet meer nummer 1 in UK

Vodafone, de grootste ter wereld in mobiele telefonie, is zijn positie als waardevolste bedrijf in Groot-Brittannië kwijtgeraakt.

De moeder van Libertel verloor zijn positie deze week toen duidelijk werd dat de voorgenomen overeenkomst met het Italiaanse energiebedrijf Enel is opgeschort. De Italiaanse mededingingsautoriteiten willen zich er eerst van vergewissen dat de deal geen monopolist oplevert.
Vodafone wilde voor 11 miljard euro de mobiele operator en internet-specialist Infostrada van de hand doen. Enel, voor een deel nog in overheidshanden, zei toe het bedrag in contanten en schuldbekentenissen te betalen. Het onderzoek van de Italiaanse kartelcommissie zette vraagtekens bij de deal omdat Enel zich mogelijk een oneigenlijk voordeel verwierf op de concurrentie. Dit gaf Enel de mogelijkheid opnieuw te onderhandelen over de deal. Enel verwacht dat de Italiaanse NMa op 28 februari met een oordeel komt.
De koers van Vodafone zakte onder die van aardoliebedrijf BP Amoco.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-21T00:00:00.000Z Dirk Ringenoldus
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.