Letsbuyit gaat verder in vier landen

De surséance van betaling is opgeheven voor cobuying bedrijf Letsbuyit. Zeven landensites gaan de lucht uit en 200 man personeel komt op straat.

In eerste instantie gaan alleen de sites door in de landen Engeland, Duitsland, Zweden en Frankrijk. Het management van Letsbuyit verwacht de overige sites in het tweede kwartaal weer operationeel te maken.
Letsbuyit heeft eind vorig jaar uitstel van betaling aangevraagd nadat bleek dat er te weinig geld in kas was. Na een succesvolle financieringsronde die hierop volgde, haalde het bedrijf 52 miljoen euro op. Hoewel eerst de Duitse kapitaalbedrijf Kimvestor de reddende engel bleek met een injectie van 50 miljoen euro is deze deelname teruggebracht tot een slordige 2 miljoen euro. Wie de andere investeerders zijn in het bedrijf, is niet bekend gemaakt.
Als eerste worden de uitstaande schulden afbetaald die geschat zijn op zo'n 20 miljoen euro. De grootste schuldeiser is het Amerikaanse bedrijf Sykes, die als logistieke partner is aangesteld. Ook verschillende fabrikanten als Hewlett Packard en Braun staan op de lijst van crediteuren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-22T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.