Oracle: "Blijf van onze software af"

Op de Appsworld 2001 in New Orleans riep directeur Larry Ellison bedrijven op geen functionaliteit toe te voegen aan Oracle-software.

De topman, die bekend staat om zijn krasse uitspraken, riep zijn klanten op de applicatiesoftware 11i voor internettoepassingen niet te veel aan te passen. Veel bedrijven die met dit product aan de slag zijn gegaan, hebben hun wensen op het gebied van internet-toepassingen toegevoegd aan de software. Het bedrijf is daar absoluut niet gelukkig mee, aldus Ellison. Volgens de directeur kan het pakket nu in 85 procent van de wensen van bedrijven voorzien. En dat zou voldoende moeten zijn.
Alle toepassingen die bedrijven nodig hebben zouden in de software zijn ondergebracht. "We vragen onze klanten dringend om de overblijvende 10 à 15 procent van hun wensen niet toe te voegen aan de software. Als je de applicatie flink aanpast en wij komen met een nieuwe versie, dan kun je je systemen niet opwaarderen. Je bent beter af met een applicatie die 80 procent kan van wat je zou willen in 6 maanden. Dat is beter dan dagdromen over een volledige oplossing die pas over 2 jaar gereed is."
In plaats van zelf aan de slag te gaan, riep de topman klanten op Oracle lastig te vallen met hun wensen voor nieuwe mogelijkheden in de software. "Oracle is tot nu toe prima in staat geweest applicaties aan te passen. Jullie zouden je niet druk moeten maken om C++-code te schrijven en onze programma's aan te passen." De oproep van de topman valt samen met een toenemende bezorgdheid binnen het bedrijf dat Oracle-applicaties aangevuld worden met systemen van concurrerende bedrijven als I2, Siebel, Ariba en SAP.
In een zeldzaam moment van bescheidenheid gaf Ellison toe dat de door hem geschetste ontwikkeling voor een deel aan het bedrijf zelf ligt. De e-business applicaties 11i ontberen mogelijkheden die in verticale en niche-markten noodzakelijk zijn. Zo zouden er weinig mogelijkheden zijn voor Cad/cam-toepassingen en vliegtuigmodellering. Ook de eigen dienstverleningstak is schuldig aan de vervuiling van de programmatuur. Projecten zouden veel te lang duren en gepaard gaan met veel te veel aanpassingen aan de software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-22T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.