Bea Systems en Vignette bundelen krachten

Bea Systems en Vignette hebben vorige week een deal gesloten. De twee bedrijven hopen daarmee hun klantenbestand te vergroten.

De samenwerking houdt in dat Vignette de Bea Weblogic application server gaat voorzien van internet applicaties. Op zijn beurt beveelt Bea's verkoopteam zijn klanten de producten van Vignette aan. Daarnaast werken de ondernemingen aan verdere integratie van hun technologieën zodat de software toepassingen van Vignette, waaronder content management, geoptimaliseerd zijn voor het Weblogic platform.
Bea en Vignette werkten al eerder samen. Zo leverden ze webdiensten voor ondermeer Charles Schwab, UAL Corp's United Airlines en Amazon. Daarnaast delen de bedrijven een groot aantal klanten, waaronder British Telecommunications, General Motors, Verizon en AT&T. De focus van beide concerns ligt vooralsnog bij de markten van high-tech fabricatie, financiële diensten en telecommunicatie. Het is de bedoeling dat dit in de toekomst wordt uitgebreid naar andere sectoren.
Voor Vignette is de deal van grote strategische waarde in zijn strijd met aartsrivaal Broadvision. Zo gaf Webmethods recentelijk de voorkeur aan Broadvision in plaats van Vignette voor de levering van crm-software voor zijn internetsite.
Bea ging recentelijk ook al partnerschappen aan met de IT-bedrijven Sema Group, Atos Origin en het Nederlandse CMG.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-26T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.