Aandeelhouders slepen topman DT voor rechter

Een groep van 15 boze aandeelhouders van Deutsche Telekom heeft topman Ron Sommers voor de rechter gesleept wegens misleiding.

De beleggers hopen op die manier een vergoeding te krijgen voor het verlies dat ze hebben geleden met hun aandelen DT.
Teleurstellend is de beursgang van DT wel geweest. Zoals bij meer telecombedrijven is de koers van de Duitse gigant flink gekelderd sinds de regering een deel van het staatsbedrijf naar de beurs bracht. Net als het Nederlandse KPN is het aandeel DT nog maar een kwart waard van zijn top.
De aandeelhouders vinden dat DT hun veel de rooskleurige vooruitzichten heeft voorgespiegeld bij de beursgang. "Valse beloften kweken valse hoop", aldus advocaat Jens-Pieter Gieschen over het besluit om Sommer en zijn bedrijf voor de rechter te slepen.
Deutsche Telekom ontkent - uiteraard - de aantijgingen. Van valse informatie is geen sprake geweest, aldus Sommer in een verklaring, en hij denkt ook niet aan aftreden, zoals de aandeelhouders eveneens eisen. De Duitse regering, die het nog altijd voor het zeggen heeft in Deutsche Telekom, heeft al laten weten geheel achter Sommer te staan, al benadrukte de regering daarbij dat ze zich niet wenst te mengen in het beleid van het bedrijf.
Deutsche Telekom maakte onlangs bekend vorig jaar 5,9 miljard euro (13 miljard gulden) te hebben verdiend, terwijl het eerder nog rekende op 3 miljard gulden meer.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-28T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.