Chipgigant Intel zet in op draadloze markt

Chipgigant Intel heeft tijdens het Intel Developers Forum zijn plannen uit de doeken gedaan voor de draadloze communicatiemarkt.

Volgens Intel-topman Craig Barett richt Intel zich op vier pijlers: de IA 32 architectuur, de 64-bit architectuur, die met name is gericht op de zakelijke markt, de Intel Exchange architectuur en de Personal Client architectuur, gebaseerd op Xscale en StrongARM voor mobiele apparatuur.
Gisteren maakte algemeen manager Ron Smith van Intel's draadloze communicatiedivisie al duidelijk dat IXA en PCA de hoekstenen gaan vormen van Intel's inspanningen om een aandeel op te eisen in de markt voor nieuwe generatie netwerken en draadloze apparatuur.
Daarbij past tevens de lancering van zeven nieuwe chipseries voor de optische communicatiemarkt. Daaronder twee zogehetendigital wrappers die de snelheid volgens Intel kunnen opvoeren met 400 procent vergeleken met de bestaande producten. Verder gaat het onder andere om de 10.0/10.7 Gps en 12,5 multiplexer/demultiplexer chipsets.
Met de lancering van de nieuwe chips voor de draadloze markt, maakt chipgigant Intel duidelijk de boot voor de nieuwe generatie (draadloze) personal computersystemen niet te willen missen. Op dit moment kampt de tradtionele PC-markt - waar Intel een aanzienlijk aandeel in heeft - met een teruglopende vraag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-01T00:00:00.000Z Marten Dijkstra