Aardbeving treft techologiecentrum VS

Niet alleen op de beurs krijgt de high tech-sector klappen. Seattle, een van de technologiecentra van de Amerikaanse economie, is ook nog eens getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter.

Seattle is onder andere de thuisbasis van Microsoft en Real Networks. Volgens de eerste berichten is in Seattle een vrouw overleden aan een hartaanval als gevolg van de beving en zijn er zijn er twaalf gewonden gevallen. De materiële schade loopt volgens de eerste schattingen in de miljoenen dollars. Honderden inwoners van de Noord-Amerikaanse stad zitten zonder stroom.
Op het moment dat de beving toesloeg hield Microsoft-topman Bill Gates een lezing voor een geselecteerd gezelschap uit de onderwijswereld in Seattle. Volgens Microsoft verlieten de deelnemers geordend de zaal, maar waren ze duidelijk opgeschrikt door de gebeurtenis.
Zowel Microsoft als Real Networks maakten bekend dat er geen zware schade is aangericht aan hun gebouwen, hoewel een van de faciliteiten van Microsoft hermetisch werd afgesloten.
Wel stuurde de aardbeving de geplande persconferentie over de vierde kwartaalresultaten van het bedrijf 360Networks volledig in de war. Het bedrijf heeft zijn presentatie noodgedwongen een dag moeten uitstellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-01T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.