Nokia blijft nog heilig in umts geloven

Nokia heeft donderdag zijn rotsvaste geloof in 3e generatie mobiele telefonie herhaald en denkt zijn marktaandeel nog verder te vergroten.

"Het nog groter maken van onze voorsprong op de concurrentie is een hoeksteen van onze strategie", aldus ceo Jorma Ollila en bestuursvoorzitter Pekka Ala-Pietila in een brief aan de aandeelhouders.
De brief heeft wel iets van peptalk, want evenals de concurrentie heeft Nokia het momenteel niet makkelijk nu het publiek minder (nieuwe) mobieltjes koopt dan voorzien en bovendien nog niet bijster enthousiast lijkt over de nieuwe mobiele technologie, zoals WAP. Het snelle mobiele internet, zoals umts, komt daarnaast trager dan de grond dan voorzien. Telecombedrijven hebben miljarden geïnvesteerd in licenties, maar hebben moeite om de resterende miljarden bij elkaar te schrapen voor de feitelijke aanleg van het netwerk.
Noka zelf liet 30 januari nog weten dat het geen winstgroei verwacht in het eerste kwartaal ten opzichte van 2000.
Ollila en Ala-Pietila hadden het in dat verband gisteren over 'wat wolkjes aan de horizon'. In het derde kwartaal van dit jaar willen de Finnen beginnen met de verkoop van gprs-mobieltjes terwijl een jaar later de umts-toestellen in de schappen moeten liggen. Nokia heeft nu wereldwijd een aandeel van 34 procent op de markt van mobiele telefoons.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-02T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.