Bedrijven snijden in hun IT-budgetten

Financieel managers (cfo's) beknibbelen in toenemende mate op hun IT-budget. Dit blijkt uit onderzoek van effectenhandelaar Merrill Lynch.

De handelaar heeft 50 IT-managers (cio's) in de Verenigde Staten en nog eens 20 in Europa ondervraagd.
Volgens het onderzoek zal het bedrag dat aan informatietechnologie wordt besteed gemiddeld genomen dalen met 5 tot 6 procent tegen het einde van het jaar. Vorig jaar was er nog sprake van een toename van het budget met 9 procent. Volgens het rapport zullen de Europeanen terughoudend zijn bij het terugschroeven van de IT-bedragen, maar Merrill Lynch waarschuwt ervoor dat ook de Europese economieën tikken kunnen krijgen als de Amerikaanse economie niet op korte termijn uit het slop geraakt.
Volgens de 'broker' blijven de bestedingen aan Windows 2000 en Windows NT servers op een hoog peil. Hetzelfde geldt voor de bedragen die worden gespendeerd aan draadloze projecten en informatie-opslag. Ook de budgetten voor internetprojecten blijven redelijk op niveau, al bespeurt Merrill Lynch hier wel de nodige vertragingen.
Vooral in de uitgaven voor consulting en uitbesteding wordt gesneden en hetzelfde geldt voor budgetten die voor mainframes en printers worden gereserveerd. 30 Procent van de ondervraagden verklaart minder aan mainframes te spenderen, terwijl slechts 15 procent hiervoor een groter budget reserveert. Vooral de Amerikaanse cio's houden de hand op de knip, met als belangrijkste oorzaak: de kwakkelende economie.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.