Domeinnaamverdeler New.net daagt Icann uit

New.net heeft de officiële organisatie voor topdomein internetnamen, Icann, uitgedaagd met een alternatief stelsel van nieuwe topniveau domeinen.

Volgens New.net, een Amerikaanse registreerder van internet-domeinnamen, is de Icann veel te traag met het toelaten van nieuwe topniveau domeinnamen (TLD's). Vandaar dat de registreerder zijn deuren wagenwijd heeft opengezet voor gebruikers die voor 25 dollar domeinnamen als .shop, .mp3, .inc, ,kids, .family, .chat en .tech willen laten registeren. In totaal biedt New.net twintig nieuwe domeinnamen aan, waar de Internet corporation for assigned names and numbers (Icann) geen zeggenschap of controle over heeft.
Officieel is de Icann verantwoordelijk voor de technische coördinatie van het domain name system (DNS). De organisatie heeft duidelijk aangegeven geen toestemming te verlenen aan de topdomein-namen van New.net.
Volgens New.net is de domeinnaam-actie ingegeven door de "grote frustratie" die er bestaat over het trage tempo waarin de Icann nieuwe namen toewijst. Vrijdag maakte de Icann bekend dat de onderhandelingen met de zeven bedrijven die toestemming hebben gekregen nieuwe TLD's te introduceren en te beheren, langer duren dan was voorspeld. Zoals het er nu naar uitziet zullen nieuwe topdomein-namen zoals .info en .biz pas in de herfst beschikbaar komen.
Er is een kleine kans dat New.net erin slaagt zijn concurrerende domeinnamen 'erdoor' te krijgen. De internet-registreerder mag zich verheugen op een toenemende steun vanuit de ISP-praktijk, zoals van Earthlink, Excite@Home en Netzero.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.