Sun lijft Infrasearch in en schrapt Gnutella

Sun Microsystems heeft de internet startup Infrasearch overgenomen, een van de meest prominente ontwikkelaars van peer-to-peer oplossingen.

Met de overname dwingt Sun het 9 maanden oude bedrijf het Gnutella-protocol te laten vallen, ten faveure van Suns prille JXTA-platform. De acquisitie bezorgt Sun 14 software-ontwikkelaars en een gedistribueerde zoektechnologie, die het hart moet gaan vormen van Suns JXTA p2p-technologie. Volgens Sun zal het Gnutella-protocol niet meer onder de JXTA-paraplu worden gebruikt. Sun heeft provider Collab.Net aangewezen om het project te gaan hosten.
Volgens Sun maakt de p2p-oplossing onderdeel uit van een omvangrijker JXTA-communicatieplatform, waar ook applicaties als instant messaging en het gezamenlijk gebruik van bestanden ('file sharing') toe gaat behoren. Het JXTA-platform zal naar verluidt niet alleen geschikt worden gemaakt voor directe communicatie tussen een tweetalpeers, maar ook voor groepen peers. Infrasearch, dat eerder fel pleitbezorger was van een commerciële versie van Gnutella, en onder andere gefinancierd werd door Excite@Home, heeft zich de afgelopen periode opvallend op de vlakte gehouden over de verdere haalbaarheid van Gnutella. Waarschijnlijk had dit alles te maken met de op handen zijnde overname door Sun.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-07T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.