Microsoft stopt publicatie SQL benchmarks

Analisten plaatsen vraagtekens bij de prestaties van Microsofts serverbesturingssystemen, nu het bedrijf de publicatie van onafhankelijke benchmarks heeft tegengehouden.

De softwaregigant lijkt niet gelukkig met de prestatierapporten, waaruit zou blijken dat de SQL Server 2000-database op het oude besturingssysteem Windows NT 4.0 bijna twee keer zo snel draait als op het nieuwe Windows 2000-systeem. Volgens Microsoft deugen die gegevens echter van geen kanten.
Om de publicatie te verhinderen, maakt Microsoft gebruik van een speciale clausule in de licentie-overeenkomst van SQL Server 2000. Daarin staat dat publicatie van benchmarkgegevens niet is toegestaan zonder toestemming van Microsoft. Een niet bij naam genoemd testlaboratorium had afgelopen donderdagavond de gewraakte onderzoeksresultaten gepubliceerd, maar die werden op vrijdagochtend weer schielijk ingetrokken. Microsoft had klaarblijkelijk op de deur gebonkt.
Volgens Jeff Ressler, Microsofts leidende productmanager voor SQL Server 2000, had het bedrijf "geen andere keuze" dan te reageren op deze schending van de licentie-overeenkomst. "De resultaten waren gepubliceerd zonder dat wij waren geraadpleegd", stelt Ressler. "Bovendien verschillen de cijfers totaal van onze eigen resultaten en van de benchmarkgegevens die resulteerden uit een Sap-test op Compaq-hardware."
Vorig jaar gebruikte Microsoft overigens dezelfde clausule in de licentie-overeenkomst om Oracle-topman Larry Ellison te verhinderen de SQL Server 2000 tijdens een live-demonstratie te vergelijken met de 9i Database van Oracle.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-08T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.