Cebit: 4 mensen werken op 1 Pentium-PC

Nieuws van de komende Cebit: Op de afdeling 'Zien is geloven': één PC voor vier mensen - dat is nog eens kostenbesparing.

Volgens Schwarz Computersystemen kan dat met het programma 'Hydra S'. De maker belooft dat daarmee tot vier gebruikers tegelijk en zonder snelheidsverlies op één Pentium-PC kunnen werken. Iedere gebruiker krijgt zijn eigen monitor, USB-toetsenbord en muis. De software is compatibel met de standaard grafische kaarten; de basis van de oplossing wordt gevormd door een 3D-PCI-kaart (VGA) met 8 MB geheugen. De beursbezoeker zal zelf moeten kijken of het werkt in hal 13, stand C83 (AID-Partnerstand).
 
AVM Adsl
Communicatiebedrijf AVM biedt op de beurs een nieuwe plug&play Adsl-controller aan, die netwerkkaarten overbodig maakt. Ook heeft het bedrijf een nieuwe Bleutooth Isdn-kaart, die draadloos de 'laatste kilometer' overbrugt, voor gevallen waarbij het gebouw van de gebruiker net te ver van de hoofdtelefoonkabel ligt. Het gehele assortiment van het bedrijf is compatibel met de gangbare besturingssystemen, waaronder Win XP.
 
MSN Explorer
Microsoft Networks, de steeds zelfstandiger opererende afdeling van Microsoft, introduceert de eerste Europese versie van de nieuwe browser MSN Explorer op de eerste beursdag. Het gaat dan om de Duitse versie. MSN Explorer maakt het houders van een Hotmail-postbus onder meer mogelijk om online geattendeerd te worden op nieuwe mail.
De Nederlandse versie is in voorbereiding maar komt volgens MSN-Nl pas in de zomer. In de VS is de browser er al sinds oktober, maar daar is niet veel ophef over gemaakt. De browser biedt in principe dezelfde functies als Internet Explorer, en is ook ongeveer even groot.
 
Geruchten
AMD zal volgens geruchten een 1,3 GH-versie van de Athlon op de Cebit introduceren. Dat volgt dan op de prijsdaling van 20% voor de Duron-reeks, terwijl Intel ook al een prijsdaling van 19% heeft aangekondigd en donderdag 500 ontslagen bekendmaakte. De prijsafstand tussen AMD en Intel wordt nu nog groter - bij de 1 GHz is het verschil al bijna 100 dollar (groothandels inkoopprijzen).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-09T00:00:00.000Z Arthur Graaff
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.