Amazon houdt hart vast voor 'premiejagers'

Aanstaande woensdag zal premiejager Bountyquest waarschijnlijk Amazon.com's patent op de 1-click-shopping-software op losse schroeven zetten.

Bountyquest heeft op die dag een persconferentie gepland. De kans is groot dat daar de bodem wordt weggehaald onder het patent op het1-click-shoppingsysteem van Amazon - dat door de meeste web-ontwikkelaars toch al werd gezien als niets anders dan een enorm voor de hand liggend gebruik vancookies. Bountyquest looft beloningen uit voor mensen die kunnen aantonen dat er al eerder gebruik werd gemaakt van bepaalde technieken waarop momenteel een patent rust. Recentelijk keerde de organisatie al tienduizend dollar uit aan een voormalige sekssite-eigenaar, die de gegevens aandroeg waarmee het gepatenteerde banneradvertentie-netwerk van Doubleclick onder vuur kon worden genomen.
Het1-click-shoppingsysteem, dat waarschijnlijk dus niet uniek door Amazon is uitgevonden, is onderwerp van een dispuut tussen Amazon en zijn grootste concurrent Barnes&Noble.com. Die laatste heeft een voorwaardelijke straf boven het hoofd hangen, omdat het technologie zou hebben gebruikt die een inbreuk betekent op het patent van Amazon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-12T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.