Icann maakt haast met nieuwe top-domeinnamen

De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (Icann) gaat meer vaart zetten achter de introductie van nieuwe topdomein-namen voor het Internet.

Daarom wordt het tempo van de onderhandelingen met bedrijven als RegistryPro LLC, dat het .pro-domein wil gaan registeren en beheren, en Afilias LCC, de registreerder voor .info, sterk opgevoerd. De Icann ontving in toenemende mate klachten over de lange duur van de procedures. Oorspronkelijk hadden deze al eind vorig jaar afgerond moeten zijn, maar door oponthoud zal de introductie op hetDomain Name System (DNS) nu waarschijnlijk pas in de herfst plaatsvinden. Enige haast is wel geboden, want diverse bedrijven, zoals New.net, zijn al met alternatieve topdomein-namen gekomen en tasten daarmee de autoriteit van de Icann aan.
Overigens heeft VeriSign bij de Icann aangedrongen op de toekenning van de registratie en het beheer van het .com-domein. VeriSign zou daarmee afzien van de registratie van het .org-domein en geen verdere pogingen doen om het .net-domein binnen te halen.
Als het voorstel wordt goedgekeurd, dan hoeft VeriSign zich ook niet los te koppelen van resgitratie-marktleider Network Solutions, zoals in het oorspronkelijke contract was afgesproken. Naar verluid bestaat er binnen de Icann de nodige weerstand om het verzoek van VeriSign te honoreren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.