Microsoft en eBay samen op .NET-platform

Softwareconcern Microsoft en internet veilinghuis eBay hebben een omvangrijke deal gesloten. Hierbij geeft eBay zich volledig over aan het .NET-platform en laat Microsoft op zijn beurt online veilingen toe op zijn sleutel e-commercelocaties.

De alliantie biedt Microsoft de kans te refereren naar een belangrijke en succesvolle .NET-gebruiker voor zijn e-commerce operaties, terwijl eBay zijn veilingactiviteiten op het internet snel kan uitbreiden naar nieuwe webgemeenschappen. Ebay gaat gebruik maken van het VisualStudio.Net platform dat gedurende de tweede helft van dit jaar beschikbaar komt en ondersteunt ook de Passport inschrijf-service.
In de toekomst willen beide bedrijven hun diverse platforms steeds verder op elkaar afstemmen. Daarbij gaat het om het inpassen van het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, Windows XP, in de eBay-services. Microsoft gaat de veilingservices van eBay onder andere plaatsten op zijn MSN-sites, maar ook op Carpoint en WebTV. Bovendien wordt in de tweede helft van dit jaar op de bCentral portal voorsmall businesseseen management tool geplaatst die direct is gelinkt met eBay. Tenslotte gaat eBay zijn Windows NT servers upgraden naar Windows 2000. Maar ondanks de deal met Microsoft, houdt eBay de deur open naar andere grote internetspelers, zoals America Online.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.