IBM voorziet Porsche mobiel internet

IBM heeft op de Cebit een Porsche Boxster voorzien van alle mogelijke technische snufjes die het concern maar kon bedenken.

. Er wordt gebruik gemaakt van de microdrives en ViaVoice, het spraakherkenningssysteem van Big Blue.
Ook heeft IBM samen met Vodafone de D2 Gprs pilot ontwikkeld, die de IBM-buitendienst als proeftuin gebruikt. Op de beurs is er een opstelling met een ThinkPad en de Nokia Communicator 9210. Volgens IBM is dit de eerste Gprs-toepassing in Duitsland. Samen met Vodafone Telecommerce heeft de IT-reus een digitale markt voor de bouw opgezet, gebruikmakend van de IBM Websphere Commerce Suite.
Natuurlijk presenteert het bedrijf ook een nieuwe generatie servers, nu e-servers genaamd. Ze moeten de betrouwbaarheid en schaalbaarheid vanmainframes bieden. IBM doet het wat e-business betreft op de beurs samen met maar liefst honderd partners. In hal 1 e-market en e-commerce, in hal 2 e-business en in hal 21 CAD.
Wavelength Digital laat een virtuele brug zien, namelijk Aries, die via ethernet een verbinding tussen gebouwen opzet. Het gaat om afstanden van maximaal 15 kilometer - een ruime interpretatie van de beroemdelast mile. De bandbreedte is 2,4 GHz, die geen licentie vereist, dezelfde die gebruikt wordt voorwireless LAN. Het bedrijf mikt onder meer op scholen, en verwacht dat die verbindingen nodig hebben van 64 tot 128 Kbit/sec. Per gebouw is softwarematig bandbreedte toe te wijzen. Bij de introductie wordt de prijs bekendgemaakt, die mogelijk lager ligt dan die van concurrent Lucent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-14T00:00:00.000Z Arthur Graaff
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.