Draadloze PC-pda verbinding op Cebit?

Philips zet zwaar in op Bluetooth, de standaard voor draadloze aansluitingen binnen huis of kantoor. Er komt een draadloze PC-pda verbinding, maar het is nog niet duidelijk of die op de Cebit te zien is.

Wel op de Cebit te zien is de Net-Display-Module, een ultralichttouchscreen LCD-scherm voor snoerlooswebtablet-gebruik, gebaseerd op de Blueberry PCF87750-basisbandtechniek.
Sony presenteert op de Cebit een nieuwe handheld met de naam Clié. Dit is de afkorting voor Communication, Link, Information en Entertainment. In Japan is gisteren de kleurenversie onder de naam Walkman-Clié verschenen. Het is ook een audio-speler, maakt gebruik van de nieuwste 33 MHz Dragonball-chip en moet 1400 gulden gaan kosten.
Portals kunnen worden gevonden in hal 6. Ze zijn er nu in alle soorten en maten en ook zo uit de doos, zoals van Autonomy.com, diePortal in a Box in versie 3.0 levert. Dan is er Gauss.com, die ook net een kantoor in Europa heeft geopend, met zijn VIP. Maar ook Hyperwave.de met Information Portal en Iplanet.com met zijn Portal Server zijn er te vinden.
In hal 2 zitten Lotus, Sap en Mediapps (maker van NetPortal), in hal 5 Peoplesoft van de Enterprise Portal. Het gaat daar om software die meestal volledig als ASP werkt en elke werknemer op maat met informatie kan bedienen, zelfs onafhankelijk van de gebruikte apparatuur van de client - dankzij internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-15T00:00:00.000Z Arthur Graaff
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.