Texas Instruments sluit chipfabriek

Texas Instruments gaat een fabriek van computerchips in het Californische Silicon Valley sluiten. Ongeveer zeshonderd mensen verliezen daardoor hun baan, zo heeft het bedrijf gezegd. Daarmee trekt ook de Texaanse chipmaker zijn harde conclusies uit de zwaar bij de verwachtingen achterblijvende groei van de markt voor halfgeleiders.

Het in het Texaanse Dallas gevestigde bedrijf liet ook meteen weten dat de omzet in het lopende kwartaal ongeveer 20 procent lager zal uitvallen dan de drie miljard dollar van het vorige kwartaal. Door sluiting van de fabriek, een personeelsstop en vervroegde pensionering denkt de onderneming nog meer kosten te kunnen besparen.
Vorige week kondigden chipfabrikant Intel en de fabrikant van netwerkapparatuur Cisco al het schrappen van 13 duizend banen aan. Deze week liet ook Motorola weten voor de zomer zevenduizend banen te willen schrappen. In totaal verdwijnen er bij Motorola 16 duizend banen. Het Duitse Siemens kondigde deze week aan dat het ook met halfgeleidersdivisie Infineon niet best gaat. Ontslagen kondigden de Duitsers vooralsnog niet aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-16T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.