Vodafone vergroot belang in Japan Telecom

De Britse telecomgigant Vodafone neemt binnenkort het belang van 20 procent over van British Telecom (BT) in Japan Telecom.

Dat hebben analisten gisteren voorspeld tegenover het financiële persbureau Bloomberg. Japan Telecom is het moederbedrijf van het succesvolle mobiele telecombedrijf J-Phone.
Analist Mako Inui van Nikko Salomon Smith Barney wees gisteren op de vergaande beloften die British Telecom heeft gedaan over het terugbrengen van zijn schulden om het vertrouwen van de beleggers en de financiële wereld terug te winnen. De verkoop van non-strategische activiteiten ligt volgens hem dan voor de hand. Het belang in Japan Telecom is er daar een van, is zijn stellige overtuiging.
British Telecom zei eerder stadium dat het overweegt door verkoop van overzeese activa 10 miljard pond (35 miljard gulden) aan schulden in te lossen - een derde van de totale schuldenlast.
Eind februari betaalde Vodafone het Amerikaanse AT&T al omgerekend 3,25 miljard gulden voor 10 procent van Japan Telecom. BT zou aan de verkoop van zijn aandeel dus 6,5 miljard gulden kunnen overhouden. Vodafone wil wel. Woordvoerder Jon Earl zei tegenover persbureau Bloomberg: "Wij zijn blij met wat we hebben en als iemand ons zou benaderen luisteren we naar hun verhaal." Vodafone bezit een kwart van de aandelen Japan Telecom en is daarmee al de grootste aandeelhouder. Met het belang van BT kan Vodafone de zeggenschap over J-Phone, de derde mobiele aanbieder in Japan, nog eens aanzienlijk vergroten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-16T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.