NCR klaagt Palm en Handspring aan

Palm en Handspring zouden met hun succesvolle handcomputers patenten hebben geschonden van NCR, dat al in de jaren tachtig zo'n apparaatje ontwikkelde.

onder de huidige IT-bedrijven. NCR startte al in 1884 alsNational Cash Register met de fabricage van mechanische rekenmachines en kassa's. Het bedrijf sleept nu Palm en Handspring (van Palmpilot-ontwikkelaar Jeff Hawkins) voor de rechter. De eerste Palmpilots kwamen in 1996 op de markt.
Volgens NCR heeft het patenten in handen die verwijzen naar "een draagbarepersonal terminal die is te gebruiken voor diverse financiële, handels- en andere transacties" en naar een "interface voor het data-transport tussen het draagbare apparaat en de netwerken waarmee het in verbinding staat". NCR zegt dat zijn mensen zo'n apparaat eninterface al begin jaren tachtig hebben ontwikkeld. In 1984 heeft de onderneming daarop de patenten aangevraagd, die ze vervolgens in 1987 heeft gekregen.
Volgens Handspring missen de claims van NCR elke grond. Samen met Palm buigt de aangeklaagde onderneming zich over de juiste verdediging tegen de aantijgingen. Palm geeft vooralsnog geen commentaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-16T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.