Nieuwe internet-worm gesignaleerd

Verscheidene antivirus-softwarebedrijven waarschuwen voor een nieuw worm-virus, w32.magistr.A@mm. Het virus, dat in elk geval gek is op Outlook (Express) en Netscape, verspreidt zich zoals de meeste wormvirussen via het adressenbestand van de ontvanger, maar kan zich naar verluidt ook via Word-doucmenten vermenigvuldigen.

De worm is niet bijzonder snel, maar daarom niet minder schadelijk. Het kan de harde schijf zo ernstig aantasten, dat herstel niet meer mogelijk is.
In tegenstelling tot eerdere wormvirussen, zoals LoveLetter en Navidad, is w32.magistr slimmer: na elke geslaagde infectie wijzigt de naam van het attachment (waarvan er meerdere bij het bericht kunnen zitten, maar het echte virus heeft de uitgang .EXE) en de tekst in de onderwerpregel. Het virus is wel te herkennen aan juridisch aandoend gebrabbel alssentence to you encircuit judge.
Command Software, een leverancier van antivirussoftware, waarschuwt op zijn site weliswaar voor het virus, maar zegt nog geenlive-meldingen te hebben ontvangen. Het virus opereert volgens Command Softsware eveneens onder de schuilnamen Magistr, W32/Magistr@mm, I-Worm.Magistr, PE_MAGISTR.A, W32.Magistr.24876

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-16T00:00:00.000Z Nico Dikstaal


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.