Novell knutselt lustig aan nieuwe Netware

Het duurt nog even voordat Novell NetWare 6.0 op de markt komt. Maar nu is al duidelijk dat het bol staat van de innovatie.

Op bestuursniveau is het een hectische aangelegenheid bij Novell de laatste tijd. De overname van IT consultancy grootmacht Cambridge Technology Partners, en de wisseling van de wacht voor wat betreft de bestuursvoorzitter (Jack Messmann voor Eric Schmidt) gaat een bedrijf niet in de koude kleren zitten. Maar gelukkig vergeten de ontwikkelaars niet waar het uiteindelijk om gaat: het product. Novell NetWare 6.0 komt met rasse schreden dichterbij en belooft flink wat nieuwigheidjes. Zoveel zal vandaag al blijken tijdens Novells jaarlijkse BrainShare conferentie in Salt Lake City.
De belangrijkste primeurs? Novell Internet Printing, en de toevoeging vandisk pooling en diverse nieuwe opslagtechnieken, waarbij vooral NIP een belangrijke lokker worden om klanten er toe over te halen un huidige Novell NetWare 5.1 te upgraden.
NIP is gebaseerd op de IPP (Internet Print Protocol) standaard, die netwerk printers direct met het internet in verbinding brengt en het mogelijk maakt ze aan te sturen vanaf een browser. Dit betekent dat bedrijven IPP-geschikte printers aan het World Wide Web kunnen worden gehangen, en telewerkers bestanden direct naar de printers op het werk kunnen sturen, wanneer ze onderweg zijn. Hoe NIP precies werkt wordt uitgebreid gedemonstreerd op de BrainShare conferentie, aldus bronnen rond het bedrijf.
Novell NetWare 6.0 wordt verwacht in het derde kwart van dit jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-19T00:00:00.000Z Auke Hulst
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.