Vandaag eerste 1 Ghz mobiele chip

Het gaat slecht met de tech-branche. Maar dat weerhoudt Intel er niet van uit te pakken met de allereerste 1 GHz mobiele chip.

De weg uit de misère, zo moet men bij chipfabrikant Intel na de zoveelste winstwaarschuwing denken, is blijven hameren op innovatie en vooruitgang. Vandaag introduceert de processor-gigant daarom haar eerste 1 GHz Mobile Pentium III Speedstep processor. Naast die 1 GHz editie debuteren er ook nog een 900 MHz Mobile Pentium III en een 750 MHz Mobile Celeron. Met de mobiele chips probeert Intel de kloof tussen de prestaties van notebooks en desktops te dichten. Dat is volgens analisten een van de belangrijkste voorwaarden om de mobiele markt tot volle bloei te laten komen. En dat kan weer een weg uit de negatieve economische spiraal bieden.
Diverse fabrikanten zullen de nieuwe chips in hun producten incorporeren. Dell gebruikt de 1 GHz Mobile Pentium III Speedstep processor in haar nieuwe Latitude C800 notebook, Hewlett Pakcard in de HP Omnibook 6000, WinBook in haar aluminium omhulde WinBook Z1 laptop, en Toshiba in de Tecra 8200 laptop.
Van Dells Latitude C800 zijn vooralsnog de meeste specificaties bekend. De notebook beschikt over een 15-inch UXGA display, een 10 GB harde schijf, en de mogelijkheid van een vaste CD-ROM, CD-RW of DVD-drive. De C800 moet 2559 dollar in het laatje brengen.
Hewlett-Packards OmniBook 6000 kost met haar 4000 dollar een flinke smak meer. Maar daarvoor krijg je dan ook 512 MB RAM en 30 GB harde schijf, aldus HP. Zowel de systemen van Dell, HP, WinBook en Toshiba bieden draadloze LAN mogelijkheden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-19T00:00:00.000Z Auke Hulst
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.