Microsofts HailStorm is aftrap voor .NET

Microsoft heeft onder de naam HailStorm een serie toepassingen gelanceerd die een eerste aanzet geven tot het .NET initiatief van het softwareconcern.

De op XML gebaseerde toepassingen zorgen voor een opwaardering van het gebruik van de MSN Messengerinstant-messaging service en bieden gebruikers de mogelijkheid gebruik te maken van dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde paswoord voor uiteenlopende internetsites. Volgens Microsoft zorgt Hailstorm er daardoor voor dat zakelijke gebruikers de mogelijkheid krijgen binnen huninstant messaging services de communicatie tussen medewerkers en zakelijke partners te vergemakkelijken.
HailStorm bevat volgens Microsoft's voorzitter en hoofd software-ontwikkeling Bill Gates een veertiental softwareservices, waaronder: My Adress, een elektronisch adresboek; My Profile, dat de naam, de eventuele schuilnaam en persoonlijke data van de gebruiker herbergt en MyInbox, dat de persoonlijke email envoice mail van de gebruiker verzorgt. De beveiliging wordt in goede banen geleid via Microsoft's Passport-systeem, dat op dit moment al wordt toegepast binnen Hotmail.
Microsoft is van plan HailStorm te ondersteunen met de nog te lanceren besturingssystemen Windows XP en Office XP. Het softwareconcern heeft inmiddels vijf partners gestrikt die zich hebben aangesloten bij HailStorm. Daarbij gaat het onder andere om American Express, Click Commerce, Expedia en eBay.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.