PSINet verkeert in zwaar weer

De aandelen van internetprovider PSINet daalden gisteren op de Nasdaq met ruim 70 procent naar een dieptepunt van 22 dollarcent.

Volgens de nieuwe kopman van PSINet, Harry Hobbs, heeft het bedrijf de adviseurs van Dresdner Kleinworth Wasserstein ingehuurd om oplossingen te bedenken voor de omvangrijke schulden waarmee het te kampen heeft. Maar zelfs als PSINet een extra financiële injectie weet te regelen, dreigt het aandeel waardeloos te worden. Ter vergelijking: in maart vorig jaar koerste het aandeel PSINet nog rond de 51 dollar.
Op dit moment wordt PSINet al bijgestaan door de zakenbank Goldman Sachs om strategische alternatieven te bedenken. Daarbij wordt gedacht aan het verkopen van activiteiten die niet tot decore business van het bedrijf behoren of een mogelijke overname van de internetprovider.
Op maandag had PSINet al bekend gemaakt dat zijn Franse divisie Metamor Holdings zijn aandeel in de Decan Goupe gaat verkopen aan het Nederlandse Getronics voor een bedrag van van 52,5 miljoen dollar. Volgens Metamor en Getronics zal de deal de komende weken zijn beslag krijgen. Decan levert informatie-communicatie- en technologieservices.
PSINet probeerde de afgelopen weken al op allerlei manieren aan cash te komen. Zo heeft het PSINet Transaction Solutions in de etalage gezet dat e-commerce datacommunnicatie-oplossingen levert. De verkoop daarvan moet in april 300 miljoen dollar opleveren. Daarnaast heeft het bedrijf de verkoop van PSINet Global Solutions afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.