Amerika achter bij Europese ontwikkelingen

Echte verdeling van breedband-frequenties in Amerika gebeurt pas over achttien maanden. Eerst is nog veel geld nodig om de netten om te bouwen van analoog naar digitaal.

In de VS zijn de leiders van de Amerikaanse mobiele industrie bij elkaar gekomen voor hun jaarlijkse ontmoeting. Daar moesten zij constateren dat de Verenigde Staten vér achterliggen op Europa, omdat veel Amerikaanse mobiele netten nog analoog zijn.
Een jaar geleden voorzag men een explosief stijgende markt voor mobiel internet. Hoewel een aantal telco's nu hun principebesluiten voor breedband bekend maken, geloven zij niet meer in die explosieve groei. In Amerika bestaat bovendien het probleem dat veel geld nodig is voor de omzetting van analoge netten naar digitale en dan ook nog eens moet investeren in een nieuw net voor breedband mobiele telefonie. Daarbij komt dat in de VS, mede door de vervlakkende economie, de groei niet zo sterk is als in Europa.
Chris Gent die als baas van Vodafone Amerika's grootste mobiele operator Verizon vertegenwoordigde zei: "Om eerlijk te zijn, de groei is in de VS altijd langzaam geweest en die blijft langzaam en dat komt helemaal niet door de wat langzamere economische ontwikkeling." Volgens een analist van ING Barings komen er dit jaar in de VS slecht 25 miljoen nieuwe gebruikers bij en dat ligt vér onder de oorspronkelijke verwachtingen. Daar komt bij dat de volledige veiling van beschikbare breedband-frequenties zeker nog achttien maanden op zich laat wachten en dat betekent ook in de VS geen zinnige diensten vóór 2007. De EG hoeft zich kennelijk geen zorgen te maken over het verliezen van de Umts-race. Maar in de politiek doen verhalen over vermeende achterstand het altijd goed bij bewindslieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-21T00:00:00.000Z Dirk Ringenoldus
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.