Europese computermakers zien nog geen daling

De twee grote Europese computer-producenten, Fujitsu Siemens en Bull, zeggen nog geen gevolgen te merken van de vertraagde economische groei in de VS.

Beide fabrikanten ontvouwden hun strategie voor 2001 op de Duitse IT-beurs Cebit.
Fujitsu Siemens presenteerde de voorlopige cijfers van het fiscale jaar 2001, dat op 31 maart wordt afgesloten. Volgens president-directeur Paul Stodden was het eerste jaar na de fusie tussen Fujitsu en de IT-divisie van Siemens "wel een erg zwaar jaar". Dat was met name het geval in de eerste zes maanden, die werden afgesloten met een verlies-voor-belastingen van 109 miljoen euro, bij een omzet van 2,7 miljard euro. Een jaar eerder werd bij een omzet van 3 miljard euro nog een winst genoteerd van 30 miljoen euro. In de tweede helft van het fiscale jaar krabbelde het fusiebedrijf weer overeind en boekte het een winst van 30 miljoen euro, bij een omzet van 3,3 miljard.
In het volgende fiscale jaar is het doel de omzet met 10 procent te verhogen tot 6,6 miljard euro en over het gehele jaar winst te maken. Het grootste deel van die ambities moet worden waargemaakt door de producten voor de zakelijke markt, ofwel de Unix- en NT-servers en de data-opslag.
Ook het Franse Groupe Bull kijkt niet met veel vreugde terug op het voorbije jaar. Maar ook hier was er sprake van een kentering, vooral veroorzaakt door de verkoop van de CP8-smartcard-activiteiten aan Schlumberger, in het begin van 2001. Bull ziet de toekomst met enig optimisme tegemoet en kijkt zelfs rond naar mogelijke overname- of fusie-kandidaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-23T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.