Geen slechte stemming op de Cebit

De Cebit draait op volle toeren en van de somberheid door de slechte resultaten van de grootste standhouders is op de beurs niets te merken.

Siemens claimt het eerste Gprs-toestel met pda aan te bieden, terwijl Nokia en Deutsche Telekom hetzelfde beweren. Wel heeft Siemens duidelijk gemaakt zich volledig in te zetten op mobiel in al zijn vormen. Binnenkort moet het bedrijf ook een oplossing voor mobiel betalen per GMS aan kunnen bieden.
Intussen heeft Symbian zijn nieuwe versie van zijnoperating system uitgegeven en dat ondersteunt Gprs nu ook. IBM zal met Symbian gaan samenwerken op het gebied van m-commerce. Ericsson, Motorola en Siemens gaan samen een standaard ontwikkelen voor mobiele spellen.
IBM zet zwaar in op Linux, zo heeft vice-president voor software Christoph Rau donderdag bekendgemaakt. Big Blue wil het systeem verder ontwikkelen voor gebruik op zijn AIX-systemen. Nu al worden er meer Linux-systemen geïnstalleerd dan Windows-NT of Windows-2000. Het bedrijf verwacht door deze inzet op Linux dat het grootste bezwaar van potentiële gebruikers vanopen source-systemen, namelijk de noodaak om zelf support op te zetten, weggenomen kan worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-23T00:00:00.000Z Arthur Graaff
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.