Microsoft, Siemens en T-Mobile werken samen

Goed nieuws voor aanhangers van het .Net-platform van Microsoft. Samen met Siemens en T-Mobile gaat het bedrijf uit Redmond producten ontwikkelen voor .Net.

De ondernemingen gaan zich in eerste instantie bezig houden met het ontwerp van producten voor mobiele bedrijfsportalen en draadloze portalen. In een later stadium zullen ook ASP-activiteiten (application service provider) worden ontwikkeld, zo is althans de bedoeling.
Siemens Business Services (SBS) en Microsoft willen zogeheten 'Centers of Mobile Business Excellence' gaan opzetten in Italië, Duitsland en de Verenigde Staten. Deze centra krijgen SBS-personeel, dat bijscholing krijgt om ook aan de Microsoft-kwalificaties te voldoen. De bedoeling is dat de centra in de komende drie jaar zo'n 2,5 miljard euro aan inkomsten gaan genereren.
In eerste instantie houdt men zich bezig metbusiness-to-employee-portalen, waarmee de buitendienstmedewerkers van een bedrijf bijvoorbeeld rechtstreeks vluchten kunnen boeken, hotels kunnen reserveren of auto's kunnen huren, zonder dat daar de tussenkomst van een secretaresse of een reisbureau nodig is. Dergelijke handelingen moeten uiteindelijk worden opgeslagen in een nog te ontwikkelen mobiel apparaatje, waarmee ook de uiteindelijke check-in kan worden afgehandeld.
T-Mobile gaat samen met Microsoft draadloze applicaties ontwikkelen onder de vlag van het 'Enterprise Information Portal', ofwel Microsofts eerste draadloze .Net-bedrijfsportaal. In het begin richt men zich daarbij op toegangsapparatuur die gebruik maakt van Microsoftssmart phone-platform Stinger. Dat platform is momenteel nog volop in ontwikkeling, maar wordt vooralsnog niet ondersteund door de belangrijkste mobiele-telefoonleveranciers, zoals Nokia, Ericsson, Motorola, Panasonic, Siemens of Sony.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-26T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.