Scholastic in markt voor overname eToys

Scholastic is als eerste uit de bus gerold in de biedingsronde voor de overname van de failliete boedel van voormalig internetretailer eToys.

De bieding per aandeel van het Amerikaanse publiciteits- en mediaconcern was de hoogste op de eToys-veiling, maar het Scholastic heeft wel duidelijk aangegeven dat zijn bod alleen stand houdt als ze gehele internetbedrijf in handen krijgt.
EToys, dat begin vorig jaar nog behoorde tot de hoogvliegers in de internetbranche, zakte eind 2000 door de bodem vanwege tegenvallende resultaten tijdens de eindejaarsperiode. Vervolgens was zakenbank Goldman Sachs niet in staat een geschikte koper te vinden voor het online speelgoedbedrijf.
In januari besloot eToys het merendeel van zijn personeel te ontslaan. Bovendien maakte het toen al bekend dat het voltallige personeel tegen eind maart op straat zou komen te staan, op het moment dat het bedrijf door zijn cashvoorraad heen zal zijn.
EToys startte in 1997 zijn online speelgoedactiviteiten. Sindsdien is het de dotcommer nooit gelukt winst, laat staan winstgevendheid te bereiken. Toch oogste Etoys de nodige lof voor zijn productassortiment en zijn klantenservice.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-26T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.