LiveVault ondersteunt Microsofts Hailstorm

Backup specialist LiveVault gaat Microsofts Hailstorm ondersteunen. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend.

Hailstorm wordt gezien als de aftrap van het .NET initiatief van het softwareconcern.
LiveVault is van plan zijnonline backup-diensten te integreren in MyNotifications en de al langer bestaande Passport-technologie, die beiden een belangrijk onderdeel vormen van Hailstorm. Hierdoor hebben de klanten van LiveVault aan een eenmalige inlogprocedure genoeg om vanaf ieder apparaat (zoals PC, mobiele telefoon en pda) toegang te krijgen tot zijn diensten. Via MyNotifications worden gebruikers automatisch op de hoogte gehouden van belangrijke backup- en herstelprocedures, ongeacht waar ze zich bevinden. Zolang ze maar over een apparaat beschikken dat toegang geeft tot het web.
Tot de bedrijven die al eerder hun steun toezeiden aan Hailstorm behoren onder meer eBay, American Express en online reisbureau Expedia. Minder blij met de nieuwe serie toepassingen zijn AOL en Sun. Zij vrezen dat Microsoft op een nieuwe monopolie afstevent.
Voor de ondersteuning van het .NET initiatief heeft Big Green een nieuws testcentrum geopend in Silicon Valley. Volgens Microsoft gaat het om zijn grootste lab ooit. Ongeveer tweehonderd servers zullen worden gebruikt voor onder meer het testen van de applicaties die de kurk zijn waar .NET op drijft. De volledige versie van Hailstorm moet in 2002 operationeel zijn. Gratis is het in ieder geval niet. Het is de bedoeling van Microsoft dat klanten voor bepaalde diensten moeten betalen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-27T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.