Ook Ericsson hakt in personeelsbestand

Bij Ericsson verliezen 3000 mensen hun baan als gevolg van een bezuinigingsronde van 4,4 miljard gulden. Het eerste kwartaal verloor Ericsson 1 miljard gulden.

In januari maakte Ericsson bekend de productie van mobiele telefoons uit te besteden aan het in Singapore gevestigde Flextronics, dat al voor meer producenten van mobiele telefoons de fabricage op zich heeft genomen. Dat ging ten koste van zeshonderd banen. Flextronics neemt ook enkele vestigingen van Ericsson over, maar gisteren werd bekend dat de twee fabrieken in Groot-Brittannië dicht gaan, waardoor 1200 mensen hun baan verliezen. Verder gaan er in de fabriek in het Zweedse Kumla nog eens 1700 arbeidsplaatsen verloren. Ook wil het concern het aantal externe adviseurs verminderen tot de helft. Ericsson geeft de komende maand meer bijzonderheden.
Dinsdag maakte Ericssons concurrent Nokia bekend ook banen te schrappen. De Finse onderneming brengt zijn breedbandactiviteiten onder in twee divisies, hetgeen enige honderden arbeidsplaatsen kost. Het Amerikaanse Motorola, na Nokia de nummer twee op de markt van mobiele telefoons, liet eerder deze maand weten 7000 banen te schrappen. Met eerder aangekondigde maatregelen komt het totale banenverlies bij Motorola op 22.000 te staan.
De ontslaggolf is een gevolg van de minder snel groeiende markt voor gsm's dan verwacht. In plaats van de eerder verwachte 550 miljoen mobieltjes zullen er dit jaar tussen de 450 en 500 miljoen nieuwe gsm's aan de man en vrouw worden gebracht.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-28T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.