Microsoft start beveiligings-offensief

Microsoft gaat een vergaande revisie doorvoeren in zijn systeem dat gebruikers waarschuwt voor veiligheidsrisico's en tevens remedies aanbiedt.

Het softwareconcern gaat over tot de omvangrijke controlebeurt, omdat veel gebruikers nu nog de aangeboden softwareremedies en -waarschuwingen negeren. Daardoor blijven veel systemen kwetsbaar voor ongewenste inbrekers en 'bugs'. Vooral de e-commerce systemen draaiend onder Windows NT zijn kwetsbaar.
Microsoft is van plan een seriesecuritytools te lanceren die meerdere beveiligingsproblemen tegelijk kunnen traceren en kunnen repareren in een Windows-besturingssysteem en/of applicatie. Daarnaast voorzien de tools in criteria waarmee de ernst van het beveiligingsprobleem is te bepalen. Bovendien gaat Microsoft een uitgebreide online XML databank beschikbaar stellen, waarin voor uiteenlopende softwareproblemen remedies zijn opgenomen. Via een aantal speciale tools, kunnen de gebruikers de database gericht doorzoeken. Ten slotte komt Microsoft met een op XML gebaseerde Security Service voor de op Windows CE gebaseerde Pocket PC.
Het uiteindelijke doel van Microsoft is om het voor de gebruikers gemakkelijker te maken de aangeboden beveiligingssoftware te gebruiken en daarmee het gevaar van 'hackers' en 'bugs' terug te dringen. Op dit moment worden gebruikers via e-mailbulletin's gealarmeerd over specifieke beveiligingsproblemen, waarna ze via hotlinks in e-mail worden doorgelinkt naar de remedies op de Microsoft-internetsite.
Het National Infrastructure Protection Center (Nipc) van de Amerikaanse FBI, waarschuwde deze maand al dat consumenten weinig aandacht hadden besteed aan de beveiligingswaarschuwingen die eerder via de Nipc waren uitgegaan. Bovendien wees de Nipc erop dat Microsoft had verzuimd extra beveiligingsmaatregelen te leveren voor systemen voor elektronische handel die zijn gebaseerd op Windows NT.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.