Cray gebruikt Suns Sunfires als front end

Supercomputer-leverancier Cray gaat de nieuwe middelgrote Sunfire servers van Sun Microsystems gebruiken als front end voor zijn nieuwe supercomputers.

Beide concern hebben hierover een overeenkomst gesloten, maar de financiële details ervan zijn niet bekend gemaakt. De Sunfires zullen worden gekoppeld aan Crays SV2- en MTA-2-lijnen. De laatste is gebaseerd op het tweede generatie MultiThreaded Architecture-ontwerp van Tera Computer en wordt naar verwachting in de tweede helft van het jaar op de markt gebracht. Tera nam vorig jaar maart de Cray somputercomputer-activiteiten over van SGI en adopteerde vervolgens ook meteen de naam Cray.
De MTA-2-machines worden gepositioneerd boven de SV1 vector supercomputers en de high-end Cray SV2 supers die naar verwachting gedurende de tweede helft van 2002 op de markt zullen verschijnen. De SV2 maakt gebruik van een mix van standaard vector processoren plus virtuele vector processoren, de zogeheten Multi-Streaming Porcessor (Msp's). Naar verwachting kunnen de prestaties van de Msp oplopen naar boven de 10 gigaflops. Voorzien van diverse Msp's kunnen de prestaties van de SV2 oplopen tot tientallen teraflops.
De MTA-2's en SV2's worden geïntegreerd met de 24-wegs Sunfire 6800 servers, die 192 Gb aan hoofdgeheugen kunnen ondersteunen, over een snelheid beschikken van 9 Gbps en tot 75 Tb aan externe opslagcapaciteit in huis hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.