Tucows via Infonautics naar de Nasdaq

De Canadese domeinnaam-registreerder Tucows krijgt via het aan de Nasdaq genoteerde Infonautics toegang tot de kapitaalmarkt.

Infonautics neemt via de uitgave van 50 miljoen nieuwe klasse A-aandelen een aandeel van 20 procent in de alliantie, die overigens onder de naam Tucows blijft opereren, met aan het roer huidig topman Elliot Noss.
Infonautics is gespecialiseerd in het leveren van gratis en betaalde informatieservices aan sites als CompaySleuth.com en NewsDirectory.com. Het inmiddels zes jaar oude Tucows bestaat uit 220 medewerkers en is oorspronkelijk gefinancierd door Israëlische en Canadese investeerders. Het bedrijf bleef echter in privé-handen, waardoor de pas naar kapitaalmark bleef afgesneden. De deal met Infonautics brengt daar nu verandering in.
Tucows startte in 1994 als softwaredistributeur en beschikte daarbij over de exclusieve rechten op de ICQ instant messaging software, nu in het bezit van AOL Time Warner. Maar inmiddels haalt Tucows 75 procent van zijn omzet uit domeinnaam-registratie. De grootste 'cashcow' die Tucows in huis heeft, is het aanstaande exclusieve recht op het .info topniveau-domein (TLD). Deze TLD wordt waarschijnlijk in de herfst geïntroduceerd door het domeinnaam-consortium Afilias. Tucows is zowel geregistreerd deelnemer van Afilias als 'operater' van het registratiesysteem.
Dat de beleggers ingenomen waren met de hechtere band tussen Infonautics en Tucows, bleek wel op de Nasdaq. Het aandeel Infonautics steeg gisteren met 23,5 procent naar 0,64 dollar, vergeleken met een laagste notering van 0,50 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.