Microsoft hoopt op impuls voor Uddi

Microsoft hoopt dat de aanstaande bijeenkomst over Web Services Discussion Language (Wsdl), tevens een forse impuls geeft aan Uddi.

De W3C-bijeenkomst, die volgende maand wordt gehouden, is in eerste instantie bedoeld om de Wsdl-specificatie verder te verbeteren en uit te breiden. Wsdl voorziet in een op XML gebaseerde taal, waarmee internetservices in Uddi (Universal Description Discovery and Integration) kunnen worden beschreven.
Maar Wsdl is slechts het topje van de Uddi-ijsberg. Om te worden geaccepteerd als betrouwbaar gereedschap moet Uddi tevens worden voorzien van een reeks van essentiële protocollen die functies garanderen als: betrouwbaar berichtenverkeer, ondersteuning van transacties en een hoog niveau van faciliteiten om bijvoorbeeld simultane communicatie tussen verschillende internetservices te regelen.
Microsoft heeft zelf al een aantal van protocollen naar voren geschoven en datzelfde geldt voor de andere participanten van Uddi. Zo stelt Microsoft voor X-Lang te gebruiken voor het berichtenverkeer op een hoger niveau. Volgens Microsoft is het van groot belang dat de deelnemers aan de W3C-bijeenkomst op een lijn gaan zitten als het gaat om de vaststelling van de specificaties en protocollen. Maar de kans is aanwezig dat de deelnemende leveranciers blijven vasthouden aan eigen protocollen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.