Europees internetgebruik neemt grote vlucht

De tijd die Europese gebruikers op internet doorbrengen is de afgelopen negen maanden verdrievoudigd, aldus onderzoeksbureau Jupiter MMXI Europe.

Tussen juni 2000 en februari dit jaar was er op alle grote Europese internetmarkten sprake van een sterke stijging van de tijd die gebruikers maandelijks op het net besteden. Zo zag Groot-Brittannië een stijging van 94 procent, terwijl Frankrijk en Duitsland zelfs een toename van respectievelijk 225 en 226 procent noteerden.
Het gemiddeld aantal uren dat gebruikers op internet doorbrengen is in Duitsland toegenomen naar dertien uur per maand, en in Spanje en Noorwegen naar negen uur per maand. In Frankrijk staat de teller op zeven uur per maand en in Groot-Brittannië op acht uur per maand.
Volgens Jupiter zijn internetportalen en isp-internetsites het populairst, op de voet gevolgd door amusementssites. Gedurende februari bezochten 60 procent van de Europese internetters via hun thuis-pc amusementssites alshttp://Windowsmedia.com enhttp://MP3.com. "De enorme toename van de tijd die Europese consumenten op internet doorbrengen, plus de gestage groei van het aantal internetgebruikers, geeft aan dat de populariteit van internet niet is aangetast door de recente financiële malaise onder dotcommers," aldus Staffan Engdegard, advertentie-analist bij Jupiter.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.