Aladdin sluit een vette deal met IBM

Aladdin Knowledge Systems, gespecialiseerd in software- en internet beveiliging, heeft een overeenkomst getekend met IBM Emea.

Tot op heden is dit de grootste Europese distributieovereenkomst voor Aladdin's eSafe-lijn. Esafe is door IBM Emea gecertificeerd als beveiligingsoplossing en zal als zodanig worden meegenomen in Big Blue's aanbod van producten voor beveiligingsbeheer en toegangscontrole. De overeenkomst kan in het eerste jaar al zo'n 4 miljoen dollar (10 miljoen gulden) aan verkopen genereren, verwacht Aladdin.
De overeenkomst omvat de distributie van eSafe, te beginnen in Aladdins eigen vier Europese vestigingslanden (Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Nederland) alsmede in Israel, waar Aladdins hoofdkantoor gevestigd is. "Een partnerschap met IBM Europe is een belangrijke nieuwe stap", zei Yanki Margalit, ceo van Aladdin Knowledge Systems.
Aladdins eSafe producten geven bescherming tegen allerhande vandaalprogramma's. Dit zijn internetbedreigingen waartegen traditionele antivirus programma's en firewalls machteloos staan. Het zijn voorgeprogrammeerde 'slimme' coderingen die onder meer via een bezochte website of via email kunnen worden geplaatst op de computer van het slachtoffer. Een vandaalprogramma kan bestanden wissen, veranderen of zelfs ontvreemden, zodat de maker ervan ongezien belangrijke (bedrijfs) -gegegevens in handen krijgt. Sommige vandalen zijn programmeerbaar om (financiële) transacties te verrichten vanaf de computer van de onwetende gebruiker.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-30T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.