SAP koopt TopTier voor portalsoftware

SAP en TopTier Software, leverancier van enterpriseportal- software, hebben vandaag overeenstemming bereikt over de overname van TopTier door SAP.

TopTier is al een partner van SAP sinds 1999 en delen van TopTiers technologie zijn reeds geïntegreerd en beschikbaar binnen 'mySAP Workplace', een SAP-toepassing voor ondernemingsportals.
Voor de uitstaande aandelen TopTier betaalt SAP ongeveer 400 miljoen dollar (ruim 980 miljoen gulden) in contanten. De transactie moet in het tweede kwartaal afgerond worden en daarna wordt TopTier een volledige dochteronderneming van SAP. SAP verwacht dat de overname dit jaar minimale gevolgen zal hebben voor de winst per aandeel. Met de overname krijgt SAP er een ervaren team softwareontwikkelaars bij, alsmede een aantal grote klanten, waaronder Daimler Chrysler, Hewlett-Packard, Universal Studios en Wells Fargo.
De technologie van TopTier past naadloos in de 'mySAP Workplace'-applicatie, die e-business software van SAP integreert met toepassingen van andere softwareontwikkelaars en leveranciers, zodat gebruikers op elk moment over alle informatie kunnen beschikken die ze in hun dagelijks werk nodig hebben. De technologie van TopTier maakt het nog eenvoudiger anderssoortige software te integreren in SAP-toepassingen.
Volgende week (4 april) zal SAP-bestuursvoorzitter Hasso Plattner, tijdens een persconferentie in New York in detail uiteenzetten hoe SAP de markt voor enterprise portals verder denkt te veroveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-30T00:00:00.000Z Nico Dikstaal