Microsoft feller op illegale software

In 22 landen hebben daartoe gerechtigde instanties acties ondernomen tegen georganiseerde criminelen die software namaken.

Dit markeert een nieuwe golf in Microsofts wereldwijde campagne tegen illegale softwarekopieën en online fraude, heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt. Daarnaast heeft Microsoft de onmiddellijke verwijdering geëist van het aanbod van vermeende nagemaakte en illegale software op internet-sites en -veilingen. Als gevolg daarvan zijn in het afgelopen half jaar 47 duizend websites gesloten.
"De explosieve groei van het aantal internet-gebruikers heeft een net zo explosieve groei met zich meegebracht van het aantal gebruikers dat misbruik maakt van internet", zegt John Varrobe, assistent commissioner, Office of Investigations U.S. Customs Service. "Misdadigers die hun weg weten te vinden incyberspace maken steeds vaker gebruik van de snelheid en anonimiteit van internet om nagemaakte software, muziek en video's te verkopen en te verspreiden. De gederfde omzet voor legitieme bedrijven is enorm."
Het laatste jaar zijn wereldwijd bijna vijf miljoen exemplaren van nagemaakte Microsoft-software en -hardware in beslag genomen, zegt het bedrijf. Volgens een schatting van de Business Software Alliance heeft illegaal kopiëren in 1999 een omzetverlies van twaalf miljard dollar (dertig miljard gulden) opgeleverd.
Microsofts campagne tegen het aanbieden van illegale kopieën en nagemaakte software via internet omvat juridische acties in 22 landen. Binnen Europa is Nederland voor Microsoft één van de belangrijkste landen wat betreft de bestrijding van illegale software op internet. In november en december 2000 zijn er aan Nederlandseinternet service providers vele verzoeken om websites te sluiten en waarschuwingsbrieven gestuurd om het aanbod aan illegale software te verwijderen. Het resultaat is dat de meeste van deze websites zijn gesloten. Sinds de lancering van haar wereldwijde campagne tegen illegale software op internet en de introductie van deInternet Scanning Tool, een half jaar geleden, heeft Microsoft juridische acties ondernomen tegen 47 duizend internet sites en ter veiling aangeboden software. DeInternet Scanning Tool werkt 24 uur per dag en zeven dagen per week om online aanbiedingen van illegale software op te sporen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-04T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.