Sap en Yahoo! samen in internetportalen

De leverancier van e-business-software Sap en het internetbedrijf Yahoo!, gaan samenwerken op het gebied van webportalen voor de zakelijke markt.

enterprise portal-oplossingen leveren, waarmee bedrijven in staat worden gesteld hun productiviteit te verhogen en zowel hun medewerkers als hun klanten en partners te voorzien van één e-plaats waar ze hun informatie kunnen halen. Op diezelfde plaats kunnen de gebruikers applicaties en services 'ophalen' die ze nodig hebben van zowel interne als externe bronnen.
Sap en Yahoo! werken niet alleen samen bij de ontwikkeling van de portaalproducten, ze gaan de oplossingen ook gezamenlijkmarketen via hun klantennetwerken en verkoopkanalen. Sap Portals, de nieuwe Sap-dochter die zich bezighoudt met het ontwikkelen van zakelijke portalen, zal zorgen voor de combinatie van hetenterpriseportaalplatform met een open toegang tot applicaties, services en persoonlijke content. Behalve de informatie en services van Sap en Yahoo!, voorzien de portalen ook in componenten van derden, zoals e-businessapplicaties en -services, online markten, zakelijke content en algemene content in twaalf talen. Deze informatie wordt geleverd via Yahoo's tweeduizend content- en serviceproviders. "De samenwerking met Sap biedt ons een geweldige kans om ons platform verder uit te bouwen", aldus ceo Tim Koogle van Yahoo!. "We verwachten dat dit gezamenlijke product hétenterprise portaal voor bedrijven wordt", aldus een optimistische Sap-topman Hasso Plattner.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.