Sun's UltraSparc-III processor bevat 'bug'

Onlangs presenteerde Sun Microsystems met de nodige trots zijn nieuwe 'Cheetah' UltraSparc-III processor, maar nu blijkt dat de chip een 'bug' herbergt.

De UltraSparc's worden gebruikt in de Sun Blade 1000 werkstations en de nieuwe Sun Fire servers. Het probleem zit 'm in de mathematische coprocessor van de Cheetah-chip. Bronnen bij Sun hebben aangegeven dat ze alles in het werk stellen om het probleem op korte termijn op te lossen.
Eerder werd nog gesuggereerd dat debug-problemen zich uitsluitend voor zouden doen bij de eerdere modellen van de Sun Blade 1000. Maar dat blijkt achteraf niet juist. Ook de Sun Fire 280R servers en de nieuwe Sun Fire 3800, 4800 en 6800midrange servers zijn besmet met debug. Zowel de 600 Mhz, 750 Mhz en 900 Mhz versies van de UltraSparc-III chip kampen met de fout en kunnen daardoor niet maximaal presteren.
Het optreden vanbugs in chips is geen uitzondering. Eerder had Intel al problemen met de lancering van zijn Pentium-chip, vanwege een vergelijkbaar foutje. Wel is het extra vervelend voor Sun dat het na de vele vertragingen rond de lancering van de UltraSparc-III en de bijbehorende werkstations, nu ook nog eens wordt geconfronteerd met een hinderlijk foutje in de gloednieuwe processor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.