Microsoft rondt overname Great Plains af

Microsoft heeft de overname van Great Plains Software voor ongeveer 1,1 miljard dollar (2,75 miljard gulden) in aandelen afgerond.

Great Plains Software is een leverancier van zakelijke applicaties voor het midden- en kleinbedrijf. De onderneming wordt de Great Plains Divisie binnen de Productivity and Business Service Group van Microsoft, die onder leiding staat van Jeff Raikes. De leiding van de divisie komt in handen van Doug Burgum en het verdere huidige management van Great Plains. Ook voor Nederland wordt gewerkt aan plannen om Great Plains-applicaties te gaan leveren.
De Great Plains Division gaat verder met het ontwikkelen, verkopen en ondersteunen van de bedrijfsapplicaties Dynamics, eEnterprise en Solomon IV, onder de merknaam 'Microsoft Great Plains Business Solutions'. Daarnaast zal de integratie van de technologie�n van beide bedrijven resulteren in een nieuwe generatie van onderling gekoppelde zakelijke oplossingen die gebaseerd zijn op het Microsoft .NET-platform.
Microsoft en Great Plains bereikten al eind december overeenstemming over de overname. Aandeelhouders van Great Plains zullen 1,1 Microsoft-aandeel ontvangen in ruil voor ieder Great Plains-aandeel dat zij gisteren - bij het sluiten van de beurs in de VS - in hun bezit hadden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-06T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.