Nieuwe financiële man bij Lernout & Hauspie

Het in zwaar weer verkerende Lernout & Hauspie heeft na lang zoeken, eindelijk de post van chief financial officer (cfo) kunnen invullen.

De nieuwe financiële man wordt Tim Ledwick, die vele jaren ervaring heeft opgedaan bij diverse Amerikaanse bedrijven. Ledwick kan meteen aan de slag in zijn niet benijdenswaardige functie bij L&H.
De functie van cfo is al vacant sinds november vorig jaar toen er 'fouten en onregelmatigheden' werden ontdekt in de financiële huishouding van Lernout & Hauspie die teruggingen tot drie jaar geleden. Vanaf dat moment is de toenmalige financiële man Carl Dammekens, op een andere positie binnen het bedrijf geparkeerd.
Sindsdien is het fraudeschandaal in zijn volle omvang naar buiten gekomen. Pikant is dat de nieuwe financiële man Tim Ledwick in het verleden heeft gewerkt voor accountantsconcern KPMG, dat L&H onlangs beschuldigde van malafide praktijken. Het spraaktechnologie-bedrijf zou obstructie hebben gepleegd bij de controle van de boekhouding door derden te dwingen valse verklaringen af te leggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.