PSINet kondigt extra ontslagronde aan

Amper een week na de aankondiging dat het bijna door zijn kasgeld heen is, heeft PSINet aangekondigd meer banen te gaan schrappen.

. De krant citeert een PSINet-woordvoerder die verklaarde dat de internetprovider "de komende weken extra personeelsreducties zal doorvoeren" om kosten te besparen. PSINet wilde geen exacte aantallen noemen, maar volgens sommige ex-werknemers zou het gaan om 125 banen.
PSINet meldde op 3 april al dat het in zwaar weer was beland. Bovendien meldde de onderneming, die internetsites van bedrijven op afstand beheert, dat het niet in staat was op tijd zijn financiële rapportage over 2000 af te ronden. De reden van het uitstel lag volgens PSINet in de "snel veranderende omstandigheden" waarin het bedrijf moet opereren.
In december vorig jaar kwam PSINet al met de mededeling dat het 300 werknemers van zijn in totaal 5000 personeelsleden in de Verenigde Staten zou ontslaan. Op 30 maart had PSINet volgens eigen zeggen nog voor 254 miljoen dollar in kas. Maar toen al was duidelijk dat dit niet voldoende was om te kunnen voldoen aan de daadwerkelijke cashbehoefte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.