Digitale certificaten voor domeinnamen

Twee van de bedrijven die komend najaar nieuw top-level domeinnamen (TLD's) gaan uitgeven, koppelen daaraan digitale certificaten.

, die zich baseert op 'bronnen dichtbij de ondernemingen'.
Volgens deze bronnen gaat RegistryPro LLC, dat momenteel onderhandelt over het recht om .pro-domeinnamen uit te mogen geven, aanvragers verplichten een digitaal certificaat in te vullen als deze zich melden voor .cpm.pro, .med.pro en .law.pro domeinnamen (de .pro domeinnamen zijn bedoeld voor respectievelijk accountants, dokters en advocaten). Het koppelen van een certificaat aan de domeinnaam is logisch, redeneert het bedrijf (eenjoint venture van Register.com en Virtual Internet PLC), omdat de uitgever van domeinamen van elke aanvrager de antecedenten moet checken.
NeuLevel overweegt ook digitale certificaten te koppelen aan domeinnamen, maar gaat aanvragers waarschijnlijk niet verplichten de certificaten ook in te vullen. Wel gaat het bedrijf achteraf checken of de aanvragers bonafide bedrijven zijn, omcybersquatting (ofdomain grabbing: het pikken van domeinnamen) tegen te gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-12T00:00:00.000Z Nico Dikstaal
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.