Dell schrapt feestje voor grote klanten

De 3-daagse conferentie DirectConnect van Dell gaat niet door. Bezuinigingen nopen de fabrikant dit feestje voor grote klanten af te gelasten.

Hoewel de pc-gigant vorige week tot opluchting van de beleggers meldde dat Dell weer even aan de (hooggespannen) verwachtingen zal voldoen, heeft het bedrijf gisteren het belangrijkste uitstapje voor de grote klanten geschrapt.
In augustus zou Dell voor de derde keer in successie de driedaagse conferentie DirectConnect organiseren, uiteraard vooral een feestje voor de deelnemers. "Gegeven de huidige economische omstandigheden en de reisbudgetten hebben we besloten om dit jaar de conferentie te schrappen", aldus een woordvoerder gisteren.
De eerste DirectConnect conferentie hield Dell in augustus 1999, waarbij de 1400 belangrijkste klanten waren uitgenodigd. Onder de conferentiegangers bevonden zich uiteraard Michael Dell zelf, Bill Gates van Microsoft, Craig Barret van Intel en John Chambers van Cisco. Dell kondigde vorige maand dat er 1700 banen zullen verdwijnen bij de computerfabrikant en dat er stevig wordt bezuinigd op alle niet-noodzakelijke kosten.
Overigens is Dell niet de eerste pc-maker die deze stap zet. Compaq, Dell's belangrijkste rivaal, liet al iets eerder weten dat het Innovatie Forum, dat voor mei was geagendeerd in Houston, wordt verzet naar volgend jaar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-13T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.