KPMG beschuldigt L&H van grove obstructies

KPMG heeft Lernout & Hauspie in een rapport beschuldigd van het verstrekken van foutieve informatie en het plegen van obstructie.

Het in opspraak geraakte, Vlaamse spraakherkenningsbedrijf zou fors hebben tegengestribbeld bij de controle van de boekhouding.
In het vernietigende rapport werpt KPMG de oprichters Jo Lernout en Paul Hauspie, evenals twee van hun naaste medewerkers, tal van beschuldigingen voor de voeten. Daarbij gaat het onder andere om het achterhouden van cruciale informatie, het uitoefenen van ongeoorloofde druk op het overige personeel om niet aan de juiste informatieverstrekking mee te werken, het verzwijgen van nevencontracten en het antidateren van contracten.
Een ander punt in het rapport is dat 'L&H op regelmatige basis zijn omzet voor een bepaald jaar of voor een bepaald kwartaal opschroefde door middel van diverse soorten onregelmatigheden'. Deze bevindingen van KPMG verklaren de klacht die de accountantsorganisatie vorige week indiende tegen L&H. Zowel Lernout & Hauspie als de handelsrechtbank in Ieper hebben een exemplaar van het rapport uitgereikt gekregen. Hoewel KPMG geen nader commentaar wilde geven op het rapport, heeft Lernout & Hauspie de inhoud ervan onverkort op zijn website geplaatst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.